Nagyvilág

Több ezren kapták meg duplán a fizetésüket karácsonykor egy bank tévedése miatt

David Crespo / Getty Images
David Crespo / Getty Images
Rengeteg brit hihette azt, hogy bőkezű karácsonyi meglepetést kapott, amikor december 25-én kétszer utalták el a számlájára a fizetését.

Tévesen utalt el 130 millió fontot (több mint 57 milliárd forintot) 75 ezer brit számlára a Santander bank december 25-én. Amint észrevették a hibát, a pénzintézet alkalmazottai elkezdték visszagyűjteni a pénzt, de nincs egyszerű dolguk, az összeg jelentős része ugyanis rivális bankoknál vezetett számlákon landolt – írja a BBC.

A hibát az okozta, hogy kétezer céges bankszámláról kétszer teljesítették ugyanazokat a kifizetéseket, vagyis sokan duplán kapták meg a fizetésüket, illetve sok beszállító kapta meg kétszeresen a neki járó pénzt.

A bank elnézést kért a tévedésért, és közölte, egyetlen ügyfelük pénze sincs veszélyben, a munkatársaik a következő napokban minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy visszaszerezzék a tévesen szétküldött összeget.

Egy név nélkül nyilatkozó bérszámfejtő a BBC-nek elmondta, hogy a hiba a bank sok alkalmazottjának év végi szabadságát tette tönkre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik