Nagyvilág koronavírus

Jelentős év végi bónusz üti a szlovák nyugdíjasok markát, ha beoltatták magukat

JOE KLAMAR / AFP
JOE KLAMAR / AFP
A szlovák kormány ezt úgy indokolta, hogy az érintettek segítettek megvédeni a közpénzt, mert a védekezés leghatékonyabb és legkevésbé költséges módja a védőoltás.

300 eurót, azaz péntek reggeli árfolyamon számítva 110 624 forintot kapnak azok a 60 év feletti állampolgárok Szlovákiában, akik résztvettek az oltási kampányban és beoltatták magukat koronavírus ellen 2021-ben.

A felvidéki Új Szó azt írja, a pénzről kiállított utalvány mellé a pénzügyminisztérium egy levelet is mellékel az érintetteknek, amelyben köszönetet mondanak a közpénzek példaértékű védelméért, mivel a kormány szerint a COVID-19 elleni küzdelem leghatékonyabb és legkevésbé költséges módja a védőoltás.

A minisztériumban bíznak benne, hogy a jutalom mindenkit megtalál, a lap azt ugyanakkor megjegyzi, hogy egyes esetekben gond akadhat a kézbesítéssel, mert sokaknak nem egyezik a borítékon szereplő címe a tartózkodási helyével. Épp ezért a minisztérium arra kéri azokat az időseket, akik már mindhárom adag oltást megkapták, hogy ne módosítsanak a címükön, mivel az ő adataik már készen állnak a nyomtatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik