Nagyvilág

Egy hétig csak kis adag sült krumplit ad a McDonald’s a japánoknak

Burgonyahiány sújtja a McDonald’s gyorsétteremlánc japán leányvállalatát az ellátási lánc globális válsága miatt – írta a BBC.

A cég közölte, hogy komoly késéseket tapasztal a sült krumpli készítéséhez használt burgonya szállításában. Ezért péntektől december 30-ig csak kis adagokat árul a sült krumpliból egész Japánban.

A McDonald’s Japan ideiglenesen korlátozza a közepes és nagy méretű hasábburgonya értékesítését proaktív intézkedésként annak érdekében, hogy biztosítsa a vásárlók számára, hogy továbbra is élvezhessék a termékeket

– jelentette be a cég.

A McDonald’s azt mondta, hogy általában a kanadai Vancouver kikötőjéből importálja az általa használt burgonyát. Az árvizek és a világjárvány azonban ​​problémákat okoztak az ellátásban.

Nem ez az első eset, hogy a McDonald’s Japánban kénytelen csökkenteni az adagokat. 2014-ben az Egyesült Államok nyugati partvidékén 29 kikötőben 20 ezer dokkmunkás, terminálüzemeltető, valamint a hajózási társaság között kirobbant ipari vita okozott súlyos krumplihiányt.

Idén augusztusban pedig az Egyesült Királyságban volt probléma shake-ek és palackozott italok utánpótlásával. Ott a teherautóvezetők országos hiánya okozta a fennakadásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik