Nagyvilág

Hamarabb indították be a szülést, hogy a haldokló apa még találkozhasson gyermekével

A férfi egy órával később, újszülött fiával a mellkasán halt meg.

A kiírt dátumhoz képest három héttel korábban indították be a szülést egy édesanya kérésére, hogy gyógyíthatatlan beteg férje még találkozhasson második fiukkal.

A Connecticutban élő Haley Parke Facebookon osztotta meg a szívszorító történetet. Visszavonult baseballjátékos férje, Jb Parke 2021 januárjában kapta meg a diagnózist: a rák egy rendkívül ritka formájában szenved, ami miatt szinte azonnal ki kellett venni a veséjét. Bár a férfi kemoterápiát és sugárkezelést is kapott, a kezdetektől tudták, hogy nincs esély a felépülésre – ezért vállaltak be a helyzet ellenére még egy gyereket, hogy másfél éves kisfiuknak legyen testvére.

December elsején az orvosok rossz hírt közöltek az akkor már a terhesség 37. hetében járó nővel: férje állapota olyan rohamosan romlik, hogy a korábban megsaccolt hat hónap helyett csupán napjai vannak hátra. Haley úgy döntött, hogy három héttel a kiírt időpont előtt megszüli a babát. A császármetszés után a gyermeket azonnal felvitték két emelettel feljebb az apához, majd miután az édesanya sebeit összevarrták, őt is feltolták az ágyával együtt, hogy férje mellett lehessen az utolsó pillanatokban. Az akkor már eszméletlenül fekvő férfi mellkasára fektették a kisfiút, a szobában tartózkodó nővérek szerint ekkor az életjelei jobbak lettek, mocorogni kezdett a gyermek közelségétől. Körülbelül 35-40 percet tölthettek együtt hármasban, mielőtt végül meg nem halt a férfi. A baba – aki a korábbi világrajövetel ellenére teljesen egészséges – az apa után kapta a nevét.

Haley-t élete egyik legboldogabb és egyszerre legszomorúbb napját követően nem sokkal később hazaengedték. A Good Morning Americának elmondta, hogy egyelőre nem tudja teljesen felfogni a helyzetet: egyetlen percen belül is képes hihetetlen gyászt és kitörő örömet érezni. Az ismerősök az apa nélkül maradt család számára közösségi finanszírozású kampányt indítottak, eddig 126 ezer dollár (41,2 millió forint) gyűlt össze.

Ajánlott videó