Nagyvilág koronavírus

Dánia megint szigorít, bezárnak a mozik és a színházak is

A járványhelyzet romlása miatt szigorúbb intézkedéseket vezetnek be Dániában – jelentette be pénteken Mette Frederiksen miniszterelnök. A skandináv országban 24 óra alatt több mint 11 ezer új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, ez új rekordnak számít.

A kontaktok csökkentése érdekében bezárják a színházakat, mozikat, koncerttermeket, múzeumokat, galériákat, közösségi központokat, állatkerteket és vidámparkokat. Este 10 után megtiltják az alkohol árusítását, az éjszakai szórakozóhelyeknek pedig legkésőbb 23 órakor be kell zárniuk.

Kötelezővé teszik a maszkviselést a templomokban, az elviteles éttermekben és az autós iskolákban is, illetve az összes, üzleti és kulturális tevékenységet folytató helyeken, valamint korlátozzák a bent tartózkodók számát az éttermekben és a templomokban.

Az intercity és regionális vonatokon, valamint a távolsági buszokon kötelező lesz az előzetes helyfoglalás, és azt ajánlják, hogy aki teheti, az a karácsonyi időszak alatt dolgozzon otthonról és kerülje a közösségi eseményeket.

Az intézkedéseket még a parlament járványügyi bizottságának is engedélyeznie kell.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik