Nagyvilág

Kigyulladt egy toronyház Hongkongban

Peter PARKS / AFP
Peter PARKS / AFP

Tizenketten megsérültek, és több tucat ember rekedt egy hongkongi felhőkarcoló tetején, miután szerdán tűz ütött ki az épületben – írja az AP. A hongkongi kormány közleménye szerint a tűz helyi idő szerint kora délután keletkezett a Gloucester Road-i Világkereskedelmi Központban, a város népszerű bevásárlónegyedében. A harmincnyolc emeletes épület irodáknak és egy bevásárlóközpontnak ad otthont.

A tűzoltók egy kihúzható létra segítségével mentettek ki több embert, akik az épület alsó szintjein rekedtek. A South China Morning Post című helyi lap szerint sokan a bevásárlóközpont éttermeiben estek csapdába.

Közel száz ember az épület tetejére menekült, és ott várták hogy megmentsék őket. Sokan közülük később egészségesen hagyták el az épületet.

A rendőrség közleménye szerint a tüzet hármas fokozatúvá minősítették. A tűzeseteket Hongkongban egytől ötig terjedő skálán osztályozzák, az ötös a legsúlyosabb. A tüzet nem sokkal délután három óra után sikerült megfékezni.

Az MTI azt írja, hogy a tűzoltók két repülőgépet is segítségül hívtak a lángok eloltásához, és összesen 1200 embert helyeztek biztonságba. A hatóságok szerint tizenhárom embert kellett kórházba szállítani, többségüket füstmérgezés miatt. Előzetes vizsgálatok szerint a tűz egy alagsori kapcsolóhelyiségben keletkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik