Nagyvilág

Annyira bepöccent a főnökére, hogy felrobbantotta az olajraktárat, ahol dolgozott

Praiwun / Getty Images (illusztráció)
Praiwun / Getty Images (illusztráció)
A forintban számítva százmilliós kárt okozó thai nőt egy biztonsági kamera felvétele buktatta le.

A 38 éves Ann Sriyát állítólag a biztonsági kamerák felvették, amint november 29-én a Prapakorn Oil egyik, az ország keleti határában lévő Nakhon Pathom tartományban található raktárában meggyújtott egy papírt, majd beledobta egy üzemanyagtartályba. A több ezer liter olajjal teli raktár pedig hamarosan lángba borult – írja a Newsflare által közétett felvételek alapján az Independent.

A robbanás több mint 40 millió thai baht (nagyjából 385 millió forint) kárt okozott, a lángok megfékezésére pedig 40 tűzoltóautót kellett kivezényelni.

Sriyát – aki a tűzben maga is megsérült – nem sokkal később letartóztatták a Sam Phran kerületben lévő lakóhelyén, ahol Thanayut Wuttijarathamron tartományi főhadnagy jelentése szerint beismerte a gyújtogatást.

Azt mondta, hogy a munkaadója panaszkodott neki, és napi szinten stresszelte, de nem számított arra, hogy az általa gyújtott tűz ilyen mértékű kárt okoz

– nyilatkozta Wuttijarathamron.

A vizsgálatok lezárásáig őrizetben tartott Ann Sriya kilenc éve dolgozott az olajvállalatnál, és azt mondta, hogy a munkaadója, a 65 éves Pipat Ungprapakorn által okozott stressz késztette a tűzgyújtásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik