Nagyvilág europoli

Von der Leyen boldog volt, hogy az új német kancellár ilyen gyorsan meglátogatta

Mivel Németország mindig fontos szerepet játszott az Európai Unió alakításában, az Európai Bizottság nyitott egy erős együttműködésre az új német kormánnyal – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben Olaf Scholz német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta, Olaf Scholz gyors brüsszeli látogatása rávilágít arra, hogy „mennyit számít az Európai Unió Németországnak”.

Beszélt arról is, hogy az EU szeretné, ha az ukrán határon észlelt orosz katonai csapatösszevonás jelentette nyomást Moszkva enyhítené, valamint azt, hogy Oroszország felhagyjon minden agresszióval. Az EU jó kapcsolatokat akar Oroszországgal, de ez Moszkva viselkedésétől függ – mondta az uniós bizottság elnöke.

(MTI)

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik