Nagyvilág

Folytassa, Orbán! A VMSZ ahol tud, segít

Orbán Viktor / Facebook
Orbán Viktor / Facebook
A VMSZ elnöke szerint mindent jogszerűen csinálnak aktivistáik a jelenlegi regisztrációs kampányban. Aki nem ezt állítja, az butaságokat mond.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) több mint ezer aktivistája kezdte el a napokban felkeresni a kettős állampolgárokat. A Szabad Magyar Szó arról ír, egyikük Óbecsén azzal érvelt, hogy azért kell élni jövőre a szavazati joggal, mert egyébként elveszíthetik magyar állampolgárságukat. 

A portál megkereste Pásztor István elnököt. Szerinte szó sincs arról, hogy bárkinek elvennék állampolgárságát.

Ha az aktivista ezt mondta, akkor butaságot mondott. Se felhatalmazása, se joga, se jogalapja nincs arra, hogy ilyet mondjon.

A VMSZ elnöke szerint ők az akcióval csak segíteni akarják az emberek választási regisztrácóját, ami nem egyszerű, különösen az idősebbeknek.

Az az érdekünk, hogy az emberek éljenek a szavazati joggal, amennyiben ezt igénylik, semmiképpen sem lebeszélni akarjuk, hanem inkább rábeszélni akarjuk őket, de azt követően mindenki eldönti, hogy kíván-e élni a szavazati joggal vagy sem.

A VMSZ elnöke külön kiemelte, kampányuk a magyarországi és a szerbiai szabályok alapján is teljesen törvényes, nem csinálnak semmi olyat, ami jogszerűtlen. 

Pásztor István már többször egyértelművé tette, legutóbb a Fidesz kongresszusán, hogy a VMSZ természetes, megkérdőjelezhetetlen szövetségese Orbán Viktor pártja. A VMSZ honlapján idézik is az elnököt, aki szerint egyértelműen azért szállnak majd síkra, hogy jövőre a Fidesz–KDNP folytathassa a  kormányzást. Pásztor István Facebook-bejegyzése szerint az elnök a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán világossá tette, megtesznek mindent ezért.

Kapcsolódó
Pásztorék rendszere szállította a szavazatokat a Fidesznek
Az EP-választáson a Vajdaságból érkezett jelentős számú levélszavazat, Kárpátalján nagy csönd volt a kampányban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik