Nagyvilág

Magyarországról csempészett lőfegyverek után nyomoznak Romániában

Magyarországról Romániába csempészett lőfegyvereket keres a román rendőrség: csütörtökön több mint száz helyszínen, Bukarestben és az ország 36 megyéjében tartottak házkutatást.

Az országos rendőr-főfelügyelőség (IGPR) közleménye szerint olyan rövid és hosszú csövű lőfegyvereket akarnak kivonni a feketekereskedelmi forgalomból, amelyek futárszolgálatok közreműködésével érkeztek az országba.

A román rendőrség júliusban kezdett nyomozni egy Magyarországon bejegyzett, online kereskedelmet folytató cég ügyében, amely futárszolgálat közreműködésével romániai magánszemélyeknek adott el speciális engedélyeztetést igénylő lőfegyvereket és lőszert, anélkül, hogy a vámhatóságoknak bejelentette volna a csomag tartalmát, és eleget tett volna a vonatkozó törvényi előírásoknak. Miután a küldemények átjutottak az országhatáron, Romániában több másik futárszolgálat segítségével szállították ki a címzettekhez a küldeményeket – tudatta az IGPR.

A bukaresti második kerületi ügyészség által irányított csütörtöki házkutatásokhoz több mint háromszáz rendőrt mozgósítottak országszerte. Az ügyben lőfegyverrel és lőszerrel történő visszaélés és minősített csempészés gyanújával indult eljárás.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik