Nagyvilág

„Nagyon szerencsés vagyok!” – mondta a lány, miután túlélt egy krokodiltámadást

Amelie Osborn-Smith azt tervezi, hogy a jövőben is visszatér raftingolni a baleset helyszínére.

A 18 éves Amelie Osborn-Smith súlyosan megsérült, amikor megtámadta egy krokodil egy vadvízi evezésen a Zambézi folyón Zambiában – írja a BBC.

A család közleménye szerint a lánynak a mai napig bevillannak a képek a múlt heti balesetről, és gyakran rémálmai is vannak.

Édesapja, Brent Osborn-Smith korábban azt mondta, hogy lánya a barátai segítségével küzdötte le a krokodilt, amikor az állat megpróbálta lehúzni a víz alá. A lány lábai és csípője is súlyosan megsérült a támadás miatt.

Osborn-Smitht a zambiai kórházból nyilatkozott, azt mondta, nem nagyon tudott gondolkodni, amikor a krokodil elkapta, ösztönből cselekedett.

Az emberek azt mondják, hogy ilyenkor lepereg az életed a szemed előtt, de én csak arra tudtam gondolni, hogy hogyan szabadulhatnék ki ebből a helyzetből. Az agyam túlpörgött. Nagyon-nagyon szerencsés voltam!

– mondta.

Osborn-Smith hozzátette, hogy ez az eset nem fogja visszatartani attól, hogy a jövőben visszatérjen Zambiába.

„Tegyél meg mindent, amit csak tudsz, ne hagyd, hogy bármilyen esemény is visszatartson!“ – mondta.

A raftingot szervező cég közleményében azt írta, hogy ezelőtt még soha nem esett meg ilyen baleset a túráikon, és egyben jobbulást és mielőbbi felépülést kívántak a lánynak.

Osborn-Smith egy londoni kórház traumatológiai osztályára szállítják, az Egyesült Királyságba való visszarepülést és az orvosi ellátás költségeit a biztosítója állja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik