Nagyvilág koronavírus

Szlovákia még azt is nyilvánosságra hozta, mennyivel drágább az oltatlan koronavírusos betegek kezelése

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A pénz csaknem 94 százalékát költötték rájuk.

A koronavírusos betegek kezelésére költött állami pénzekről tettek közzé statisztikát Szlovákiában. A Paraméter az egészségügyi tárca adatai alapján csütörtökön arról számolt be, hogy az államnak az oltatlanok ellátása szinte összehasonlíthatatlanul többe kerül, mint az oltottaké.

Szlovákiában novemberben megközelítőleg 300 ezer pozitív esetet regisztráltak. A koronavírus-fertőzöttek több mint 78%-a nem volt beoltva.

Szlovákia csak koronavírusos betegekre 40 millió eurót költött ősszel. Az összeg 93,67 százaléka (37,5 millió euró) az oltatlan betegek kezelésére ment.

 

Az egészségügyi tárca közösségi oldalán felhívta a figyelmet, hogy az oltatlan páciensek kezelése általában jóval tovább tart, többen szorulnak intenzív ellátásra, ezért drágább sokkal a kezelésük.

Szlovákiában pillanatnyilag 3394, igazoltan COVID-pozitív páciens igényel kórházi ellátást. Több mint 82 százalékuk nincs beoltva, vagy csak az első adag oltást kapta meg. 600 pácienst az intenzív osztályon kezelnek, 291 beteg mesterséges lélegeztetésre szorul.

Kapcsolódó
Zacher Gábor: Gáz, hogy nincs hivatalos adat arról, a kórházban ápoltak hány százaléka oltatlan
Szerinte ez növelhetné az oltási hajlandóságot, ami fontos lenne a fokozódó járványhelyzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik