Nagyvilág koronavírus

Vakcinapénz vagy lélegeztőgép – Matovic ajánlata a nyugdíjasoknak

Igor Matovic / Facebook
Igor Matovic / Facebook
A vakcinalottó után újabb ötlettel állt elő a szlovák pénzügyminiszter.

Igor Matovic 500 eurót érő utalványt adna a nyugdíjasoknak az oltás felvételéért. A szlovák pénzügyminiszter ezt előzetes koalíciós egyeztetés nélkül ígérte meg a 60 év felettieknek – írja a Bumm.sk. 

Ötletét Igor Matovic a parlament teraszán, Boris Kollár házelnök és a Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesülete képviselője mellett jelentette be.

A pénzügyminiszter egymillió utalvánnyal számol, így szerinte az intézkedés csak 500 millió  eurójába kerülne az államnak.  Jelenleg 860 ezer 60 évnél idősebb beoltott van, ők a 3. vakcináért kapnák az utalványt, amit a 380 ezer beoltatlan akkor használhatna fel, ha teljesen védettek lesznek.

Igor Matovic ezzel segítené a járvány által leginkább sújtott szektorokat, a szállodákat, az éttermeket, a szolgáltatásokat és a kultúrát. Az utalvány átruházható lenne másik személyre.

Az Új Szó idézte a pénzügyminisztert, aki azt mondta, nem tekinti majd saját kudarcának, ha a nyugdíjasokat az utalvány sem győzi meg.

Ha számukra nagyobb motivációt jelent, hogy szelfit készítsenek a kórházból, ahogy lélegeztetőgépre vannak  kötve, áldásom rá.

Boris Kollár szerint az utalvány elfogadhatóbb lehetőség, mint a kötelező oltás bevezetése. Matovic azt szeretné, ha a javaslatról már kedden tárgyalna a kormány, utána pedig gyorsított eljárás keretén belül foglalkozna vele a parlament is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik