Nagyvilág

Fűdílerkedésbe kezd az Uber Kanadában

thamyrissalgueiro / Getty Images (illusztráció)
thamyrissalgueiro / Getty Images (illusztráció)
Bár házhoz azért nem viszik majd a marist, mert a kannabisz kiszállítása még mindig illegális az országban.

Megtette első lépéseit az Uber a legális marihuánakereskedelem piacán. Az Uber Eats Kanada Ontario tartományában tartózkodó felhasználói hamarosan kannabisztermékeket is rendelhetnek az alkalmazáson keresztül – írja a BBC.

A vásárlók a nagykorúságuk igazolása után az applikáció fűvásárlásra kialakított részén adhatják le a rendelésüket. Az igényeiket pedig a Tokyo Smoke nevű kenderterjesztésben utazó kiskereskedelmi üzletlánc fogja kiszolgálni.

A megrendelt marihuánát azonban nem szállítják házhoz, hanem el kell menni érte egy közeli átvevő pontra, amire a rendelés leadásától számítva egy órája van a vásárlónak. Ez azért van, mert bár Kanadában 2018-ban legalizálták a marihuána használatát, a kiszállítása továbbra is törvénybe ütközik.

Az ország legális marihuánapiacának forgalma évente mintegy 5 milliárd kanadai dollár (1,3 billió forint) értékű, de még mindig rengetegen szerzik be a füvüket illegális forrásból, amire a kormány szeretne megoldást találni.

Egyébként az Ubernél már egy ideje kacérkodnak a kenderkereskedelem gondolatával. A cég vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi még áprilisban azt mondta, hogy a vállalat fontolóra veszi a kannabisz kiszállítását az Egyesült Államokban, amint azt a helyi törvények engedélyezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik