Nagyvilág koronavírus

Németország túl van a százezredik koronavírusos halottján

PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP
PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

A csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint Németország a következő, ahol túllépte a százezret a koronavírus következtében meghalt betegek száma – írja az AP. Oroszországgal együtt Európában így most már öt ilyen ország van, így az Egyesült Királyság, Olaszország és Franciaország is.

Az esetszámok növekedése miatt a német kormány szerdán bejelentette, hogy új állandó szakértői csoportot hoz létre, amely tanácsokat fog adni a járvány kezelésére vonatkozóan. Miközben a szövetségi államban a fertőzések száma magasabb, mint a tavaly téli hullámban, jelenleg kevesebb az egy fertőzöttre eső napi haláleset. A szakértők szerint ennek oka az oltások elterjedése, amelyek szerintük csökkenti a súlyos betegségek valószínűségét.

A kórházak azonban ennek ellenére figyelmeztettek, hogy vészesen fogynak az intenzív osztályok férőhelyei, és az ország déli, valamint keleti részén egyes intézményekből megkezdték a betegek más régiókba való átszállítását.

A kormány felszólította a lakosságot, hogy akik több mint hat hónapja kaptak, igényeljenek emlékeztető oltást, azok pedig, akiket eddig még egyáltalán nem oltottak be, vegyék fel az első dózist. Az ismert adatok szerint Németország nyolcvanhárom millió lakosának 68,1 százaléka teljesen beoltott, ami messze elmarad a kormány által megcélzott 75 százalékos minimális szinttől.

A német járványügyi hivatal közölte, hogy az elmúlt huszonnégy órában 351 további halálesetet regisztráltak a koronavírussal összefüggésben, így a áldozatok összlétszáma 100 119-re emelkedett.

A szövetségi Robert Koch Intézet, amely mintegy négyszáz regionális egészségügyi hivataltól gyűjt adatokat, közölte, hogy Németország rekordot döntött a napi igazolt esetek számában is. Huszonnégy óra alatt most először érte el az újonnan azonosított fertőzöttek száma a 75 961-et. A járvány kezdete óta Németországban több mint 5,57 millió koronavírusos esetet igazoltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik