Nagyvilág koronavírus

Koronavírusban halt meg a harcias oltástagadó Szlovákiában

Korábban mobil oltóegységekre támadt, provokált, tüntetett.

Belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy szlovákiai aktivista, aki korábban oltás- és maszkellenes csoportokkal randalírozott az üzletekben, mobil oltóegységeket támadott meg. A Paraméter szerint a férfi haláláról először Peter Vons parlamenti képviselő számolt be közösségi oldalán.

Mirko, köszönöm neked, nagyon fogsz hiányozni nekünk, akik ismertünk téged, de legfőképpen a családodnak és Anička édesanyádnak, aki szinte mindig veled volt a bíróságokon szerte Szlovákiában. Sajnos elveszítetted a Covid elleni harcot. Nyugodj békében

– írta a politikus. A TV Noviny információi szerint Miroslav K. tagja volt azoknak az aktivista csoportoknak, amelyek rátámadtak a mobil oltóegységekre és járványügyi intézkedések ellen tüntettek.  Az Új Szó  az SME alapján azt írta, az elhunyt férfi volt az, aki októberben az egészségügyi miniszter háza előtt azt követelte, hogy Vladimír Lengvarský „feltett kezekkel” menjen ki.

Több oltásellenes tüntetésen is részt vett, november 8-án a pöstyéni maszkellenes tüntetők zavargásán is jelen volt, majd utána már arról tájékoztatta ismerőseit, hogy otthon magas lázzal fekszik, mert elkapta a koronavírust – írta a lap. Kollégái szerint Miroslav K. barátságos ember volt, aki szeretett segíteni másokon.

Az Új Szó azt írja, Peter Vons, aki jelenleg a további szigorításokat tervező kormánypárt, az OĽaNO parlamenti képviselője egykor a férfi osztálytársa volt és azért csodálta Miroslav K.-t, mivel jogi végzettség nélkül „sok embert mentett meg az végrehajtástól, és gyakran jelentős összegeket szerzett nekik vissza”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik