Nagyvilág

Nyolcvanan raboltak ki egy luxusboltot

NBC videó
NBC videó
Mintegy nyolcvan rabló fosztotta ki a kaliforniai Walnut Creek kisváros egyik áruházát - közölte vasárnap a helyi rendőrség. A hatóságok összehangolt akcióról beszéltek.

A tolvajok szombaton este beözönlöttek a Nordstrom áruházba és mindent magukkal vittek, amit csak elbírtak, majd elhajtottak az épület előtt hagyott járműveikkel. A rendőrség még a helyszínen el tudott fogni három gyanúsítottat, két férfit és egy nő. Ellenük a többi között rablás, tolvajlás, illegális fegyvertartás és lopott áru birtoklásának gyanújával emeltek vádat.

A KNTV helyi televízióban megjelent felvételeken több embert lehetett látni, amint a lopott árukkal rohanva elhagyják az áruházat és szemlátomást meglehetősen drága autóikba szállnak, amelyekkel korábban elállták a forgalmat.

Egy szemtanú arról számolt be a KPIX-TV regionális televízió műsorában, hogy az elkövetők símaszkot viseltek és feszítővasak, illetve fegyverek is voltak náluk. A rendőrség közlése szerint a bűnözők rátámadtak két áruházi alkalmazottra, illetve paprikasprayjel lefújtak egy harmadik dolgozót. A hatóságok jelenleg a megfigyelőkamerák felvételeinek kiértékelésével próbálják azonosítani az elkövetőket.

Hasonló tömeges rablás péntek este történt az alig 40 kilométerre, nyugatra található San Franciscóban, ahol luxuscikkeket árusító üzleteket fosztottak ki.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik