Nagyvilág koronavírus

A magánorvosokat is mozgósítják a járvány miatt Görögország egyes helyein

Görögországban a kormány csütörtökön rendeletben kötelezte a magánorvosokat az ország öt északi régiójában, hogy vállaljanak részt a koronavírussal fertőzött betegek ellátásban – írja az MTI. Athén az egy hónapra szóló rendeletet az állami egészségügyi rendszerre nehezedő terhek enyhítésével indokolta.

November elején a kormány szigorított a beoltatlanokra vonatkozó rendelkezéseken, az érintettek november 6-tól csak negatív koronavírusteszt felmutatásával léphetnek be a zárt közintézményekbe, így a kormányhivatalokba is, valamint a bankokba, a fodrász- és egyéb üzletekbe.

A közel 11 milliós ország lakosságának körülbelül 61 százaléka kapta meg az összes szükséges oltást, jóllehet a hatóságok korábban azt remélték, hogy ez az arány az őszre eléri a 70 százalékot. A nap folyamán megszólal Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök, aki várhatóan az oltás felvételére buzdítja az embereket.

Görögországban a koronavírussal fertőzöttek száma rekordokat dönt: szerdán 6682 új fertőzöttet jelentettek és 87 halálos áldozatot, így a járvány kezdete óta már 853 841 fertőzöttről és 17 012 halottról tudni.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik