Nagyvilág

Ki bírságolja meg az elnököt? – bátor román rendőrt keresnek

Europol Szakszervezet / Facebook
Europol Szakszervezet / Facebook
Klaus Iohannis többször fittyet hányt arra, hogy kötelező a maszkviselés amiért már több százezer embert megbüntettek.

A román államfő még októberben saját maga jelentette be, hogy mindenhol kötelező lesz a maszkviselés, mert csak így lehet megvédeni az alacsony átoltottság miatt veszélyeztetett csoportokat. Klaus Iohannis ezt gyorsan elfeledte, az Europol Szakszervezet ezért most felhívásban keres olyan rendőrt, aki meg meri büntetni, amiért többször sem viselt maszkot – írja a Transindex.

A rendőrök szakszervezete közösségi oldalán tette egyértelművé, a rend őreit is felháborítja, hogy eltussolják az államfő ügyeit.  Ezért keresnek olyan „felelős rendőrt”, aki meg meri bírságolni  Klaus Iohannist. Erre a bukaresti rendőri vezetőket alkalmatlannak tartják, miután elég átlátszó indokkal utasították el az államfő elleni feljelentést.

Azt állították, a román Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán nem volt olyan rendőr, aki maga látta volna saját szemével, hogy az elnök maszktalan. A szakszervezet felidézte, ezért több százezer állampolgárt már megbüntettek, a rendőrségi vezetők ostoba magyarázata sértő a románokra, arról viszont árulkodik, hogy közéjük is beszivárgott a politika,

a rendőrség a törvényt a státusz, a társadalmi helyzet és a párttól kapott irányelvek szerint alkalmazza. 

Az Europol Szakszervezet arra is kitért, hogy a járvány kezdetétől napjainkig rengeteg román állampolgárt szankcionáltak pusztán olyan videók vagy fotók alapján, amelyeken a megengedettnél több ember társaságában vagy maszk nélkül jelentek meg.

Az államfőt azért is feljelentették, mert múlt vasárnap szintén maszk nélkül ment a nagyszebeni templomba. A feljelentőt akkor a hatóságok átirányították a Szeben Megyei Rendőrkapitánysághoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik