Nagyvilág

Lezuhant egy férfi a berlini holokauszt emlékműről

Súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba az olasz turistát.

Súlyosan megsérült egy fiatal olasz férfi vasárnap hajnalban Berlinben, miután lezuhant a német főváros holokauszt emlékművénk egyik részét képező födémről.

A történtekről az Independent számolt be, ők azt írják, a 21 éves turista több métert zuhant, súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba.

A baleset körülményeit egyelőre vizsgálja a rendőrség. A helyi média szerint a baleset az emlékmű egy kivilágítatlan részén történt, a zuhanás oka pedig az volt, hogy a férfi alábecsülte a távolságot és leugrott a födémről.

A 2005-ben megnyílt, összesen 2700 szürke betonlapból álló emlékművet a turisták éjjel-nappal látogathatják Berlinben. Ennek tükrében a látogatóknak a saját biztonságuk miatt többek között attól is tartózkodniuk kell, hogy egyik építményről a másikra ugráljanak. Ezt hagyta figyelmen kívül az olasz turista, ami minden bizonnyal a rendőrség figyelmét sem kerüli el.

A berlini emlékművel legutóbb akkor foglalkozott a német média, amikor a város rendőrfőnöke kért nyilvánosan bocsánatot, amiért a rendőrök az emlémű egyik részén fekvőtámaszoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik