Nagyvilág koronavírus

Korlátozzák a védettséggel nem rendelkezők mozgását Felső-Ausztriában és Salzburgban

November 15-e hétfőtől csak kivételes esetben hagyhatják el a lakásaikat Felső-Ausztriában és Salzburgban azok, akik nincsenek beoltva koronavírus ellen vagy nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani, hogy felgyógyultak a betegségből – számolt be az osztrák közszolgálati média.

Az érintettek csak munkavégzés, az alapellátás biztosítása (például bevásárlás) vagy sportolás céljából mehetnek el otthonról, mivel azonban az edzőtermek is kérnek védettségi igazolást, ezért ez utóbbi tevékenységet csak szabadtéren végezhetik majd. A rendőrség szúrópróbaszerűen ellenőrzi majd, hogy betartják-e a korlátozásokat.

Felső-Ausztriában december 6-ig nem lehet rendezvényeket tartani, kivéve a „professzionális művészeti és sportrendezvényeket”. Kötelező lesz a beltéri maszkviselés, a diszkók és az éjszakai bárok december 6-ig zárva tartanak. Az adventi vásárokat megrendezik, de ott is kötelező lesz a maszkviselés, és helyben nem lehet sem ételt, sem italt fogyasztani.

Az ORF megjegyzi, hogy a védettséggel nem rendelkezőkre vonatkozó korlátozás a szövetségi kormány intézkedési tervének legmagasabb szintje és célja, hogy az intenzív ágyak terheltségét a kritikus szint alatt tartsa. Az egyelőre nem tudni, hogy más tartományokban is bevezetnek-e hasonló intézkedéseket.

Kapcsolódó
Osztrák kancellár: Nem lesz kellemes a tél az oltatlanok számára
Schallenberg szerint aki nem oltatja be magát, annak elkerülhetetlen a karantén.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik