Nagyvilág

Visszavonul Angela Merkel hasonmása

Oliver Berg/picture alliance via Getty Images
Oliver Berg/picture alliance via Getty Images

Miután a 67 éves Angela Merkel a jövő hónapban leköszön a kancellári posztról, hasonmása, a 65 éves Ursula Wanecki is visszavonul, írja a Guardian.

A politikusra rendkívül hasonlító nőnek egyetlen álma maradt, hogy végre találkozzon Merkellel, aki egyébként jól ismeri őt, korábban még egy dedikált könyvet is küldött neki.

Ursula Wanecki ismert személyiség Németországban, többször szerepelt televíziós műsorokban, felkérték szupermarketek átadására, de járt esküvőkön és születésnapi partikon is az utóbbi 16 évben.

Mindez csak a hobbija volt, mellette adótanácsadóként dolgozott.

Talán azt várom a legjobban, hogy újra kilakkozhassam a körmeimet és nagy fülbevalókat viselhessek, mert ezt Merkel sohasem teszi. De azt hiszem, attól, mert leveszem a zakómat, az emberek ugyanúgy fognak kiabálni utánam, hogy: Hallo Angie

– viccelődött.

Oliver Berg/picture alliance via Getty Images

Wanecki különös karrierje egészen véletlenül indult, erről nemrég egy interjúban mesélt.

Amikor unokám még nagyon kicsi volt, meglátta a tévében Merkelt és azt mondta az anyjának: ez a nagymama. Ezt követően egy barack színű zakót viseltem egy esküvőn, ami neki és nekem is jól álló, majd egyszer egy karneválon Merkelnek öltöztem. Ennyire jól sikerült

– emlékezett vissza.

Bár egy fejjel magasabb is Merkelnél és két számmal a lába is nagyobb, a legtöbben ezt nem veszik észre, főleg akkor, ha soha nem látták még a kancellárt élőben.

Wanecki egyébkén Lengyelországban született, ezért lengyel akcentussal beszéli a németet. Mint mondta, ő így mindig csendes kancellárt játszott.

Sokszor azzal viccelődtem eseményeken, hogy túl sokat beszélgettem Vlagyimir Putyinnal és átragadt rám az akcentusa

– mosolygott.

A nő októberben egy filmszerepet is elvállalt, de arról egyelőre nem árulhatott el részleteket, hogy melyikben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik