Nagyvilág

A szíriai közszolgálati tévé szerint Magyarország kész folyosót nyitni a migránsoknak Nyugat-Európa felé

ATTILA KISBENEDEK / AFP
ATTILA KISBENEDEK / AFP

Magyarország lehetővé tenné, hogy a menedékkérők eljussanak Nyugat-Európába – írja a Szíriában országos lefedettségű közszolgálati tévécsatorna, a Szíria TV. A csatorna Orbán Viktor legutóbbi pénteki rádióinterjújára hivatkozva írta meg mindezt, szavait úgy értelmezve, Magyarország kész folyosót nyitni a migránsok számára, hogy azok eljuthassanak Nyugat-Európában.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban valóban beszélt ilyesmiről, ám a szavai inkább retorikai fordulatként hatottak, mintsem komolyan vehető ígéretként. A miniszterelnök az állami rádióban a migrációs helyzetre vonatkozó egyik kérdésre válaszolt így:

Ha jó nektek, vigyétek őket! (a nyugati országok a migránsokat – a szerk.) Tehát mi készen állunk arra, hogy nyitunk egy korridort, akinek kell, és a migránsok fölmasírozhatnak ott Ausztriáig, Németországig, meg Svédországig. Ha kell nektek, vigyétek.

A miniszterelnök e kijelentése előtt arról beszélt, hogy nyugat-európai politikusok szerint a migráció jó dolog.

El is mondta a brüsszeli bürokraták vezetője, hogy az a jó, ha minél több migráns jön. A migráció jó, a migrációra szüksége van a társadalmainknak. Tehát ők azt gondolják, hogy ami ellen mi harcolunk a déli határainknál, az nem rossz dolog, hanem jó. És bennünket hibásnak látnak, mert úgy gondolják, hogy mi egy jó dolgot akadályozunk meg

– fogalmazott a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik