Nagyvilág

Egy 38 éve eltűnt német túrázó maradványait találhatták meg

Getty Images
Getty Images

Feltehetően egy 38 évvel ezelőtti sítúrán eltűnt, akkor 27 éves nyugatnémet férfi maradványaira találtak rá a coloradói Rocky Mountain Nemzeti Parkban, közölték a hatóságok csütörtökön.

Az CNN szerint Amerikai Egyesült Államokban élő Rudi Moder tapasztalt hegymászó volt. Eltűnését 1983. februárjában jelentette lakótársa, miután egy háromnapos túráról nem tért haza.

Az érte indított mentőakciót akkor méteres hó nehezítette, a folyamatos havazás miatt pedig a nyomokat sem lehetett követni.

A kutatás napokig tartott, de még nyáron is folytatódott. Ugyan egy ételhordót és a hálózsákját sikerült megtalálni, a férfi akkor nem került elő.

2020. augusztusában egy túrázó talált csontokat, de komolyabban nem foglalkoztak vele, mert a hatóságok a közeli erdőtűzre koncentráltak. 2021 nyarán végül vadőrök találtak síléceket és cipőket, valamint egyéb személyes holmikat, amik vélhetően Moderé voltak.

Ugyan szinte biztosra veszik, hogy Rudi Moder maradványai kerültek elő, a boncmesterek ennyi idő elteltével a fogminták alapján sem tudták őt beazonosítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik