Nagyvilág

Hatvan ember halt meg egy motoros támadás miatt Nigerben

Souleymane Ag Anara / AFP
Souleymane Ag Anara / AFP

Mintegy hatvan embert gyilkoltak meg fegyveresek egy faluban Niger délnyugati részén – írja helyi forrásokra hivatkozva több nemzetközi hírügynökség. Az AFP egy helyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a támadók és a megtámadott csoport tagjai is motorosok voltak, a támadók a Nagy-Szaharai Iszlám Állam nevű iszlamista szervezet tagjai lehettek. Egy másik forrás azt is elmondta, hogy a támadás célpontja egy helyi, védelmi feladatokat ellátó milícia volt, amelyet Banibangou kerület polgármestere vezetett. Összességében mintegy hatvan halott van, kilencen eltűntek és tizenöten elmenekültek. Az AFP egy név nélkül nyilatkozó helyi politikust idézve azt írja, a polgármester a halálos áldozatok között van, a holttestét már megtalálták.

Két helyi tisztségviselő a halálos áldozatok számát a Reuters hírügynökségnek is megerősítette. A hírek szerint az összecsapásban mindkét oldalon voltak halálos áldozatok.

A támadásért a felelősséget egyelőre senki nem vállalta.

A huszonhárom millió lakosú Niger kormánya alig képes ellenőrzése alatt tartani a városokat övező, kiterjedt sivatagos térségeket, és ezt a szélsőségesek mellett bűnözői csoportok is kihasználják céljaik megvalósítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik