Nagyvilág koronavírus

Túszul ejtettek egy mobil oltócsoportot Ukrajnában

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI
Az oltásra várakozókat az dühítette fel, hogy elfogyott a vakcina.

A megdöbbentő eset a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk városának egyik bevásárlóközpontjában történt. Az oltásra várakozók túszul ejtették a mobil oltócsoport tagjait, a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia írja az UNIAN hírügynökség alapján a Kárpáti Igaz Szó.

Először egy helyi egészségügyi dolgozókat tömörítő Facebook-csoport számolt be róla, hogy pénteken a záróra után a plázában oltásra várakozók megfenyegették az oltópont munkatársait, hogy addig nem engedik ki őket, amíg be nem oltanak mindenkit.

Miután nem sikerült rendezni a helyzetet, az egészségügyi dolgozók kihívták a rendőröket, csak az ő határozott közbelépésük vetett véget a rendhagyó túszejtésnek.

A Galka című helyi lap szerint pénteken két oltócsoport dolgozott az oltóállomáson. A délelőtti műszakban mind a 370 adag Covid-oltást felhasználták. Estére elfogyott az összes vakcina.

Az incidens részvevői azzal védekeztek, hogy őket senki nem tájékoztatta arról, hogy elfogyott az oltás. Fellépésük nem az orvosok, hanem az oltási körülmények ellen szólt. Azt nehezményezték, hogy ha az orvosok tudták, hogy nem jut minden sorban állónak vakcina, akkor miért nem szóltak nekik, hogy ne várakozzanak órákat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik