Nagyvilág koronavírus

Legkevesebb 85-en elkapták a koronavírust egy dunai sétahajón, amelyik Magyarországon is áthaladt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Legalább 85-en megfertőződtek egy dunai sétahajón, amely Magyarországon is áthaladt az utóbbi napokban – írja az Index. A hajón – amely egy lipcsei utazásszervező cég tulajdonában áll – 139 turista utazott. Közülük német sajtóértesülések szerint már 85 embernél kimutatták a fertőzést.

A hajó Romániából indult, és Magyarországon keresztül jutott volna el a bajorországi Passauba, majd onnan Lipcsébe szállították volna az utasokat. A hajót viszont Bécsben megállították a fertőzések miatt. 137 utast (két koronavírusost már Romániában leszállítottak) végül busszal utaztatták Bécsből Lipcsébe. Összesen négy busszal mentek: kettőn azok utaztak, akiket pozitívra teszteltek; a harmadikon azok, akiket negatívra; a negyediken pedig azok, akiket pozitívra teszteltek, de a közeli hozzátartozójuk tesztje negatív lett, és együtt akartak utazni. A buszokon kötelező volt a maszkviselés, a sofőrök pedig be voltak oltva.

A német sajtó szerint a 139 utas közül 22-en lipcsei illetőségűek, a többiekről nem tudni, hogy hova valósiak vagy milyen nemzetiségűek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik