OMAR HAJ KADOUR / AFP
Nagyvilág

Négy, iskolába induló gyerek lett a szíriai háború legújabb áldozata

Legalább tizenegy ember meghalt abban a bombázásban, amit a szíriai hadsereg vitt véghez a kormányellenes felkelők által ellenőrzött Ariha város lakónegyedében. A szerdai művelet áldozatai között a Reuters hírügynökség szerint több gyerek is van. Ezt az értesülést az UNICEF később megerősítette:

négy gyermek biztosan meghalt a bombázásban.

A mai erőszak újabb figyelmeztető jel, hogy a szíriai háborúnak még nincs vége. A civilek, köztük sok gyermek, továbbra is kénytelen elviselni a brutális, évtizedes konfliktus terheit

– áll az UNICEF közleményében. A gyermekeket akkor érte a halálos találat, amikor éppen iskolába mentek. A török állami hírügynökség azt állítja, hogy a szíriai kormányerők és az Irán által támogatott milíciák kimondottan a város központjában lévő piacot célozták meg.

A város Idlib régióban található, ez az országnak az egyetlen olyan része, amely még mindig nem került kormányzati ellenőrzés alá, annak ellenére, hogy a szíriai háború már egy évtizede tart. Az AlJazeera bejrúti tudósítója libanoni forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a piactéri bombázást egyesek megtorlásként értelmezik a szerda reggeli damaszkuszi merénylet fejében. Damaszkuszban a szíriai fővárosban reggel robbant fel egy katonai busz egy forgalmas közlekedési csomóponton, ahol a jármű épp egy forgalmas híd alatt haladt át a reggeli közlekedési csúcsidőszakban.

Ajánlott videó