by EyePress News / EyePress via AFP
Nagyvilág

Egy indiai tengeralattjáró próbált behatolni Pakisztán területére

A pakisztáni hadsereg azt állítja, hogy szombaton egy indiai tengeralattjáró megpróbált behatolni az általuk ellenőrzött vizekre, de a behatolási kísérletet sikerült blokkolniuk – számolt be az AlJazeera. A pakisztáni hadsereg kedden kiadott közleménye szerint az eset szombaton történt, az indiai kormány még nem reagált a vádakra.

A nukleáris fegyverrel is rendelkező Pakisztán és India háromszor keveredett háborúba egymással azóta, hogy 1947-ben elnyerte a függetlenségét a britektől. Kapcsolataik különösen feszültek a 2019-es katonai összecsapás óta, amelynek középpontjában a területi vitákban érintett Kasmír régió állt.

A jelenlegi a harmadik indiai tengeralattjárós incidens 2016 óta. A két korábbi eset 2016 novemberében és 2019 márciusában történt. Utóbbira mindössze néhány nappal az után került sor, hogy Kasmír régió területén katonai összecsapás történt, melynek során mindkét ország egymás területeit bombázta. Ennek az vetett véget, hogy a pakisztániak lelőttek egy indiai vadászgépet.

A pakisztáni hadsereg keddi közleményéhez egy videót is csatoltak, az infravörös felvételeket, egy tengeralattjáró árboca látszik, a dátumozás szerint október 16-án, helyi idő szerint 23:18 és 23:36 között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!