Nagyvilág

Videón, ahogy az árvíz magával sodor egy lakóházat Indiában

Legalább 25 ember meghalt India délnyugati részén a heves esőzések keltette földcsuszamlásokban és áradásokban – közölték a hatóságok vasárnap. Kerala államban a mentők még mindig túlélők után kutatnak a sáros törmelékben, miközben a hadsereg légi úton segélyszállítmányokat szállított a térségbe.

Az MTI azt írja, hogy a tengerparti területen sok lakos teljesen el van vágva a külvilágtól a péntek este óta egyre hevesebbé váló esőzések miatt, amelyek megduzzasztották a folyókat és elárasztották az utakat.

Az al-Dzsazíra televízió hétfőn a Facebookon tett közzé egy videót, amelyen az látható, ahogy egy házat elsodor a víz:

Idukki körzetben eddig tizenegy, Kottajam körzetben pedig további 14 holttestet találtak, mindkét körzetet földcsuszamlások és áradások sújtották – közölték a tisztviselők. Több ezer embert evakuáltak és legalább száz segélytábort állítottak fel – számoltak be a hatóságok. A hadsereg, a haditengerészet és a légierő is részt vesz a mentőakcióban. A megkérdezett tisztviselők nem tudták megmondani, hány ember tűnt el.

Az indiai meteorológiai szolgálat szerint az esőzések hétfőn várhatóan enyhülnek, de Észak-Indiában néhány államban, köztük a himalájai Uttarakhand és Himácsal Prades államokban nagyon heves esőzések várhatók az elkövetkező két-három napban. Három éve, 2018-ban közel 500 ember halt meg Keralában, ahol az elmúlt közel egy évszázad legsúlyosabb áradásai voltak.

Ajánlott videó

Élő
Robbanószerkezetek maradványait találták meg a Barátság kőolajvezetéknek az oroszországi Brjanszk megyei Novozibkovban található kőolajszivattyú-állomásán – közölte Igor Gyomin, Transznyefty orosz olajszállítmányozási vállalat szóvivője szerdán a TASZSZ hírügynökséggel.