Nagyvilág koronavírus

Joe Biden és Ferenc pápa október végén találkozik

Joe Biden amerikai elnököt és feleségét, Jill Bident október 29-én fogadja a Vatikánban Ferenc pápa – közölte csütörtöki közleményében Jen Psaki, a  Fehér Ház szóvivője.

Biden a G20-as országcsoport vezetőinek csúcstalálkozóján vesz részt Rómában, és előtte a Vatikánvárosban kihallgatáson fogadja őt és feleségét a pápa.

Megvitatják, hogyan dolgozhatnak együtt az emberi méltóságot tiszteletben tartva annak érdekében, hogy véget vessenek a Covid-19-járványnak, szembeszálljanak a klímaválsággal és gondjaikba vegyék a szegényeket,

olvasható a közleményben.

A találkozóra olyan légkörben kerül sor, amikor az amerikai katolikus Püspöki Konferencia (USCCB) vitatja, hogy részesülhetnek-e szentáldozásban olyan katolikus politikusok, köztük Biden is, akik támogatják az abortuszt.

Biden hívő katolikusnak mondja magát, templomba jár. 2019-ben egyszer már megtagadták tőle a szentáldozást, éppen azért, mert híve a művi terhesség-megszakításnak. Az idén júniusban pedig az amerikai Püspöki Konferencia nagy többséggel megszavazott egy dokumentumot „az eucharisztia szerepéről az Egyház életében” kérdéskörben, és ennek következtében az egyház várhatóan megtagadhatja az áldozást az abortuszt támogató közszereplőktől, köztük politikusoktól is.

A püspökök által elfogadott dokumentumra reagálva a pápa újságíróknak úgy fogalmazott, hogy a kérdés lelkipásztori probléma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik