Nagyvilág

A „láthatatlan” román mágnás gépe zuhant le Milánónál

MTI / EPA-ANSA / Andrea Fasani
MTI / EPA-ANSA / Andrea Fasani
A szerencsétlenségben meghalt az egyik leggazdagabb vállalkozó.

A román külügyminisztérium szerint két román állampolgár van a vasárnapi olaszországi repülőgép-szerencsétlenség áldozatai között. Mindkét áldozat kettős állampolgár, a milánói főkonzulátus kész segíteni a holttestek hazaszállításában, a halotti bizonyítványok kiállításában – írja a Maszol.ro. 

Nyolcan haltak meg, köztük a repülőgépet vezető Dan Petrescu. A 68 éves román-német kettős állampolgárságú ingatlanmágnást a romániai Forbes hazája egyik leggazdagabb emberének nevezte. Bár román részről hivatalos megerősítés erről nincs, a Corriere della Sera tényként közölte, hogy meghalt francia állampolgárságú 65 éves felesége és román-német kettős állampolgárságú 30 éves fia is.

Az olasz lap azt írta, Dan Petrescu a Ceausescu-rezsim elől menekült el Németországba, ’89 után tért vissza Romániába.

Vagyona ellenére szinte láthatatlan maradt, igazi luxust éppen a magánrepülőgép jelentett számára.

Dan Petrescu üzleti tevékenysége az Opellel indult a kilencvenes évek elején, majd létrehozta a Real üzlethálózatot. Bukarestben több kereskedelmi parkot birtokolt, ő volt a romániai ingatlanbefektetések egyik legjelentősebb szereplője. Ion Tiriac üzletember, egykori teniszcsillag őt tartotta Románia leggazdagabb emberének, aki azonban a nyilvánosságtól visszavonulva, viszonylag diszkréten élt. Tiriachoz hasonlóan ő is szervezett teniszversenyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik