Nagyvilág

Összecsaptak a palesztinok az izraeli katonákkal

JAAFAR ASHTIYEH / AFP
JAAFAR ASHTIYEH / AFP

Legkevesebb négy palesztin életét vesztette izraeli katonákkal történt összecsapásokban vasárnap hajnalban Ciszjordániában – jelentette a helyi média.

Ran Koháv, a hadsereg szóvivője vasárnap reggel arról számolt be, hogy egy különleges kommandó tagjai éjjel Ciszjordániában, Rámalláh és Dzsenin környékén átfogó hadműveletet hajtottak végre a Hamász iszlamista palesztin terrorszervezethez tartozó emberek kézre kerítésére.

A kézre kerítendők fegyveres ellenállása miatt több helyen tűzharc tört ki, amelyekben a ynet hírportál szerint legkevesebb négy, de a The Jerusalem Post angol nyelvű újság honlapja szerint legalább öt palesztin életét vesztette.

A leghevesebb harcok Dzsenín mellett, Burkin palesztin falunál törtek ki a ynet értesülése szerint. Kabatiánál is összecsapás zajlott. Ott az izraeli katonák megostromoltak egy épületet, amelyben palesztinok elbarikádozták magukat. Ebben az incidensben három palesztin fegyveres vesztette életét.

A Palesztin Hatóság és Izrael közötti biztonsági együttműködés és kapcsolatuk normalizálása érdekében Izrael megtámadta a Hamászt, és megölte több tagját. Csakis a minden eszközzel történő ellenállás állíthatja meg Izrael bűneit. A ma meghaltak vére további lendületet ad az ellenálláshoz

– közölte a Hamász vasárnap.

A ynet szerint az izraeli védelmi tárcánál úgy vélik, hogy a Hamász rakétákat indíthat az övezet határánál lévő izraeli civil települések ellen válaszul az éjszakai letartóztatásokra, s a tűzharcban megölt palesztinok halálára.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik