Nagyvilág

Valószínűleg megtalálták a rejtélyesen eltűnt 22 éves amerikai lány holttestét

Megtalálhatták a holttestét az amerikai Wyoming állam egyik nemzeti parkjában eltűnt Gabby Petitónak, közölte hétfőn az FBI.

A BBC azt írja, ráillik a 22 éves nő személyleírása a Grand Teton Nemzeti Parkban előkerült holttestre, de biztosat csak a DNS-vizsgálatok után tudnak majd mondani.

Natalie Behring/Getty Images

A sajtótájékoztató után nem sokkal édesapja a Twitteren emlékezett meg róla.

Petito vőlegényével, Brian Laundrie-val még júliusban indult túrázni, élményeikről pedig a közösségi oldalakon számoltak be. A felvételeken sokat mosolyogtak, csókolóztak, és együtt futkároztak a tengerparton, tehát semmi nem utalt arra, hogy tragédia történhet majd.

Csakhogy szeptember 1-jén Laundrie egyedül tért haza a lakókocsival Floridába. Petito családja tíz nappal később jelentette a rendőrségen a fiatal nő eltűnését.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gabby (@gabspetito) által megosztott bejegyzés

Augusztus 12-én, két héttel azelőtt, hogy a lánynak nyoma veszett volna, a Utah államban található Moab városában ráhívták a rendőröket a párra, a bejelentő szerint egy lehetséges családon belüli erőszak miatt.

A rendőrség által közzétett testkamerás felvételeken Petito sír és mentális állapotáról panaszkodik a járőröknek. Arról is beszélt, hogy vőlegényével egyre gyakrabban veszekednek. A kiérkező rendőrök azt javasolták neki, töltsék külön az éjszakát, de egyelőre nem tudni, mi történt ezután.

A nő felkutatására óriási akciót indítottak, ehhez egy 25 ezer hektáros területet kellett átkutatnia a hatóságoknak.

Párja, Brian Laundrie egyelőre nem tett vallomást, pénteken pedig őt is eltűntként jelentették be hozzátartozói. Elmondásuk szerint múlt hét kedd óta nem találkoztak vele. Mostanáig nem gyanúsították meg semmivel.

Állítólag egy floridai rezervátumban tartózkodhat, ahová a feltételezések szerint csak egy táskát vitt magával. Az is kérdés, hogy jutott el odáig, mert bár kocsival ment el otthonról, autóját eltűnése előtt még hazavitte.

Keresése jelenleg is zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik