MTI / AP /Bernat Armangue
Nagyvilág

Tálibokat akartak felrobbantani Afganisztában

A dzsalalábádi merényletben többen meghaltak.

Robbantásos merénylet célpontjai voltak tálib tisztségviselők Kelet-Afganisztánban; a merényletben legkevesebb három ember életét vesztette, húszan megsebesültek – írta az MTI. Szemtanúk szerint gyors egymásutánban három pokolgép lépett működésbe Dzsalalábádban, a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartomány székhelyén.

A merénylet célpontjai a tálib tisztségviselőket szállító gépjárművek voltak, de azt még nem tudni, az áldozatok között vannak-e ők is.
Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a merényletet. Nangarhar tartományban a legerősebb a magát az Iszlám Állam afganisztáni csoportjának nevező muszlim szélsőséges szervezet, amely még a táliboknál is merevebben értelmezi az iszlám vallás előírásait, és ellenséges viszonyban áll a tálibokkal.

Szombaton két ember megsebesült egy kisebb robbantásban a fővárosban, Kabulban is, de annak a merényletnek a körülményeiről nem lehet tudni közelebbit, azt leszámítva, hogy a célpontként szolgáló járműre vagy építményre tapasztott robbanószerkezettel követték el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!