Nagyvilág

Kiadatás előtt a férfi, aki magára vállalta a Borkai-videó nyilvánosságra hozatalát

A 24.hu információi szerint az izraeli bíróság egy több mint másfél éves eljárást követően úgy döntött, kiadja Magyarországnak azt a férfit, aki az Orbán-rendszer nagy ellenségeként kért politikai menedékjogot az országban.

Keserű Sándor Izrael többek között azt állította az izraeli hatóságoknak, hogy ő robbantotta ki a Borkai Zsolt győri fideszes polgármester bukásához vezető botrányt, ő az „ördög ügyvédje”, aki nagy pénzeket áldozott azért, hogy az adriai orgián készült felvételek nyilvánosságra kerülhessenek. Ezt az ördög ügyvédje blog szinte rögtön cáfolta.

A férfi ennek ellenére 2019 év végén, már Izraelben történt letartóztatásáig egy egész videófolyamot tett közzé a YouTube-on, amelyben magyar politikusokat és főként Polt Péter legfőbb ügyészt gyanúsította különféle bűncselekmények elkövetésével.

Keserű 2018-ban egy vesztegetési ügy fővádlottjaként az ítélethirdetés előtt menekült el Magyarországról. A vád szerint a férfi bűntársaival együtt 50 millió forint körüli összeget csalt ki egy vállalkozótól arra hivatkozva, hogy kapcsolataik révén elintézik az ellene folyó adónyomozás lezárását. Keserűt, aki ellen a Police.hu szerint jelenleg is nyolc elfogatóparancs van érvényben, távollétében előbb öt, majd másodfokon hét év börtönre ítélték.

A most megszületett bírósági ítélet ellenére Keserű továbbra is optimista, miután a kiadatási ügyében a végső döntés az igazságügyi miniszter kezében van. A férfi a 24.hu-nak elmondta, a következő hetekben megpróbálják meggyőzni Gideon Szá’ár igazságügyi minisztert arról, hogy Budapesten súlyos megtorlás várna rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik