Nagyvilág koronavírus

Romániában egyre durvább a negyedik hullám

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Egyetlen nap alatt 81-en haltak meg, már négyezer fölött az új fertőzöttek száma. Több kórház intenzív osztályán elfogytak a szabad ágyak.

Miközben az utcákon, buszokon, üzletekben még alig érződik a negyedik hullám hatása, a kórházak kezdenek megtelni, a járványügyi mutatók pedig meredeken emelkednek Romániában – írja a Főtér.

Az elmúlt 24 órában átlépte a négyezres küszöböt a napi esetszám. Erre április óta nem volt példa. A 44 608 tesztből 4004 mutatott ki koronavírus-fertőzést, tehát a pozitivitási ráta már 8,97%-os. A legtöbb új esetet Bukarest (570) után Temes (235) és Kolozs (170) megyében regisztrálták.

Koronavírus - Még több hír a témában

Az országos közegészségügyi intézet adatai szerint 81-an haltak meg a járvánnyal összefüggésben. A legfiatalabb áldozat a harmincas éveiben járt. Öt betegnek nem volt más ismert betegsége.

A kórházakban jelenleg 5 868 fertőzöttet kezelnek, ebből 696-an vannak súlyos állapotban az intenzíven. Két hét alatt több mint kétszeresére nőtt a beutaltak száma, szeptember elsején „csak” 2455-en voltak kórházban. 167 kiskorú is kórházi ellátásra szorul, ebből kilencen súlyos állapotban vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik