Nagyvilág

Mégis vannak áldozatai az oroszországi repülőgépbalesetnek

Illusztráció / AFP
Illusztráció / AFP
A legfrisebb értesülések szerint legalább négyen nem élték túl a zuhanást.

Vasárnap este előbb az orosz, majd a teljes világsajtót bejárta az Irkutszk térségében történt repülőgépbaleset híre, ami egy kényszerleszállás közben lezuhant és szétroncsolódott L-410-es utasszállító repülőgépről számolt be.

Az első jelentések szerint a tizennégy utas, illetve a kétfős személyzet közül tizenketten elhunytak, a későbbi hírek azonban már arról szóltak, hogy mindenki túlélte a balesetet.

Az ügyben vasárnap késő este új információk érkeztek, amit az MTI tett közzé:

eszerint legalább négyen – köztük a pilóta – biztosan életüket vesztették a tragédiában.

Igor Kobzev, Irkutszk megye kormányzója elmondta, hogy az utasszállító a célállomástól mindössze négy kilométerre lévő Angara folyóba zuhant.

Az SZK a légiközlekedés biztonsági szabályainak megszegése címén eljárást indított. A balesetet az előzetes feltételezések szerint műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozhatta. A gép ködös időben próbált meg landolni és a második leszállási kísérlet közben érte a baleset.

Az L-410 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. A rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy az utasok mentésében 50 ember vett részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik