Nagyvilág

Balhé a Facebooknál: túldolgoztatás miatt reklamált egy takarító, erre el akarják küldeni

AFP
AFP

Több érintett szerint is túldolgoztatják a takarítókat a Facebook londoni székházában . A szakszervezet szerint amekkora nyereséggel a cég dolgozik, érthetetlen, hogy miért a takarítóikon akarnak ennyire spórolni – írja a hvg.hu brit forrásokra hivatkozva.

Az Observer által megszerzett emailek szerint a JLL @ Facebook, a cég londoni székhelyének üzemeltetéséért felelős vállalat a takarítókat foglalkoztató Churchill Group-ot kérte, hogy bocsássák el Guillermo Camachót. Feltűnő, hogy az elbocsájtást kérő email éppen azon a napon érkezett, amikor júliusban a férfi által szervezett tüntetés zajlott a cég épülete előtt a túlmunkák miatt.

“Ötről tizenkettőre nőtt a takarítandó emeletek száma. Ez lehetetlen, hamarabb kellett jönnöm, mint ahogy a munkaidőm kezdődik és csak akkor mehettem el, mikor már mindennel végeztem” – mondta Camacho a Guardiannek. Több másik takarító arról számolt be, hogy egészségügyi problémáik lettek a túldolgoztatásból, van, aki belső vérzésről, más erőteljes hátfájásról mesélt.

Camachónak korábban makulátlan volt a munkahelyi renoméja, most mégis azzal az indokkal próbálják elbocsátására rávenni az őt foglalkoztató céget, hogy hiányzik “belőle a proaktivitás és nem felel meg a magasszintű elvárásoknak.”

A takarítókat képviselő szakszervezet szerint próbálták meggyőzni a Facebook alvállalatát arról, hogy a takarítók túldolgoztatása nem mehet tovább, főleg úgy, hogy az anyacég bevételei júliusról augusztusra megduplázódtak (10,39 milliárd fontra), de mindig átirányították őket a takarítókat alkalmazó Churchill Grouphoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik