Nagyvilág koronavírus

Sokáig válogatott a vakcinák között, meghalt koronavírus-fertőzésben egy texasi tanárnő

Facebook
Facebook
Koronavírus-fertőzés szövődményibe halt bele egy hatodik osztályosokat tanító texasi tanárnő, nem sokkal azután, hogy megkezdődött a tanítás. A 41 éves Natalia Chansler nem volt beoltva, mert nem tudta eldönteni, melyik oltóanyagot válassza.

Natalia Chansler augusztus 28-án halt meg, mindössze három nappal azután, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A tanárnő augusztus 25-én még dolgozott, és folyamatosan maszkot viselt, bár az iskola ezt a diákoktól és a dolgozóktól sem követeli meg  – írja a CNN.

A 41 évesen elhunyt tanárnő szintén pedagógus nővére, Annice Chansler elmondta, hogy a testvére már a járvány első hullámának kirobbanásakor nagyon megijedt, az újabb vírusvariánsok felbukkanásával pedig egyre jobban aggódott. Hamarosan be is oltatta volna magát, de krónikus betegsége miatt nem tudta eldönteni, melyik vakcina lenne számára a legmegfelelőbb.

Chansler halála mindössze négy nappal követte egyik kollégájáét. Az 59 éves David A. McCormick, aki hetedikeseket tanított és utoljára augusztus 18-án, a tanév első napján ment be dolgozni, augusztus 24-én, szintén koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele. A két pedagógus halála miatt, hétfőtől, ideiglenesen bezárják az oktatási körzet valamennyi iskoláját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik