Nagyvilág

Horvátországban látták Orbánt a római útja előtt

GARDEL Bertrand / hemis.fr / Hemis via AFP
GARDEL Bertrand / hemis.fr / Hemis via AFP
Nem veri nagy dobra a kormánykommunikáció, pedig gyanús, hogy a kormányfő nyaralásból repült Rómába. Útközben pedig egy honvédségi repülő fuvarozhatta a miniszterelnököt.

Egyre több találgatás lát világot arról, hogyan és mit csinált, valamint honnan került Rómába Orbán Viktor kormányfő, a családja és pár kormánytag az elmúlt napokban. A 24.hu két napja írt arról, hogy a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X hogyan szedte össze Novák Katalin tárca nélküli minisztert, Orbán Viktort és családját. A HM gépe augusztus 26-án délben szállt fel Kecskemétről, megállt Budapesten, majd a horvát Brač szigete felett ereszkedni kezdett.

Kapcsolódó
Orbán kisbusza is azon a szigeten volt, ahol leszállt a Rómába tartó honvédségi repülő
A kormányfőt a családja is elkísérte Rómába. Ennek költségét Havasi Bertalan szerint a miniszterelnök állta, a repülés részleteit firtató kérdésekre azonban nem válaszolt Orbán sajtófőnöke.

A szigeten látták a miniszterelnök által régóta használt fekete Volkswagen kisbuszt is. A gép visszafelé Zadarban állt meg, páran kiszálltak, majd továbbrepült. Többször ráadásul kikapcsolta a pilóta a jeladót. A Hvg.hu már korábban megírta, a katolikus vezetői konferencia, amin Orbán részt vett, fizetős volt, aki részt akart venni rajta, annak a zsebébe kellett nyúlnia (ahogy minden egyes résztvevő családtagja után is).

A HVG 360 tovább fejtette a szálakat, és arra jutott, horvátországi nyaralásról utazhatott a miniszterelnök Rómába. A lap olvasója nagy valószínűséggel a kormányfőt és édesapját fotózta le Vis szigetén augusztus 21-én este. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában is volt Orbánnak jelenése, az adás 22-én ment le, de több dolog utal arra, hogy már 21-én felvették. A kormányfőn ráadásul mintha ugyanaz a rózsaszín ing lett volna, mint a rádiófelvételen.

A HVG valószínűsíti, hogy Orbán repült ez esetben, ha a rádiófelvétel utáni estén már az Adrián volt, ugyanis az út nettó 10 óra kocsival Visre, határ- és kompátkelés nélkül. Az már homályosabb, és a cikk se ad rá választ, visszafelé miért ereszkedtek vagy szálltak le Horvátországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik