Nagyvilág

Deutsch Tamás cicaharcnak tartja az uniós belviszályt

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Szerinte badarságokat mondanak Afganisztánról is a brüsszeli vezetők.

Deutsch Tamás szerint az Európai Unió nagyon rossz állapotban van, csökken hozzájárulása a világgazdaság teljesítményéhez, lemaradt a technológiai versenyben, katonai súlya szerény, geopolitikai befolyása visszaesett. „A fősodratú balliberális politika” ezekkel a gondokkal nem tud megbirkózni.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a Magyar Hírlapban ezzel magyarázza, hogy az EU nem gyorsítja fel a nyugat-balkáni országok csatlakozását, hagyja, hogy a biztonsága szempontjából kulcsfontosságú régióban orosz, kínai, török és amerikai érdekek érvényesüljenek.

Afganisztán ügyében is azt látjuk, hogy nem osztottak lapot az EU-nak. A brüsszeli vezetők badarságokat beszélnek, miközben óriási migrációs hullám fenyegeti a kontinenst. A migránsáradat elindulását kellene megakadályozni, és megerősíteni Európa védvonalait.

A magyar és a lengyel kormány miatt kialakult feszültségekről az uniós intézmények között azt mondja, az Európai Parlament baloldali többsége frontális támadást intézett azon országok ellen, amelyek saját útjukat akarják járni, de a politikai zsarolást az Európai Bizottság is támogatja, vita csak az alkalmazásáról van.

Nehogy bárki azt gondolja, hogy itt a jó és a rossz küzdelméről van szó! Ebben az európai politikai cicaharcban a rossz és a rosszabb csap össze. (…) A célok ugyanazok, csak míg a bizottság a saját, régi bürokratikus útját követve vegzálna, az EP nyílt politikai háborúskodást akar azokkal az országokkal szemben, amelyek a nemzetek Európáját képviselik.

Deutsch Tamás úgy látja, a baloldalnak az Európai Néppárt bevonásával már olyan többsége van az EP-ben, hogy

szinte minden őrült ideológiai törekvésük – az LMBTQ-lobbitól a jogállamisági háborúskodásig – korlátlanul érvényesülni tud.

Az Európai Bizottságban azért jobb a helyzet, mert a biztosokat delegáló 27 tagállam politikailag sokszínűbb. Az interjúban a Fidesz politikusa bírálja a baloldali magyar EP-képviselőket, és arról is beszél, hogy a parlamenti választások közeledtével durvulnak majd a támadások.

Ez még csak a nyitány, most jönnek majd a drámaibb tételek a szimfóniában. Jön majd minden, ami a csövön kifér.

Deutsch Tamás szerint az Európai Bizottság ideológiai okokból húzza a nekünk járó pénzek kifizetését, noha a Fidesz-kormány csak azt nem engedi, hogy

az agresszív LMBTQ-propagandát folytató szervezetek megjelenjenek az iskolákban. Ez legitim, tagállami hatáskörbe tartozó és helyes döntés.

Kapcsolódó
Ezúttal Ujhelyi ment neki a „töketlen” Brüsszelnek
Más kifejezést is használt a szocialista képviselő, szerinte a brüsszeli testület tesze-toszáskodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik