Nagyvilág

Bident figyelmeztették: újabb terrortámadás várható a következő napokban

WAKIL KOHSAR / AFP
WAKIL KOHSAR / AFP

A következő napokban nagy valószínűség szerint újabb terrortámadás várható az afgán fővárosban – a BBC beszámolója szerint erre figyelmeztették Joe Biden amerikai elnököt.

A lap azt írja, a nemzetbiztonsági ülésen közölték Bidennel, hogy a várható támadás miatt minden lehetséges intézkedést megtesznek az amerikai személyek és mások védelme érdekében a kabuli reptéren.

A küldetés következő néhány napja az eddigi legveszélyesebb időszak lesz – mondta a meg nem nevezett és a BBC által idézett tisztviselő, hozzátéve, hogy az amerikai erők vizsgálják az Iszlám Állam lehetséges célpontjait. Az Iszlám Állam afganisztáni csoportja vállalta a csütörtöki kettős robbantást a kabuli reptéren, ahol legalább 170-en meghaltak.

Az elnököt arról is tájékoztatták, hogy minden fenyegetés ellenére az amerikai csapatok az augusztus 31-ai határidőig folytatják a kiürítéseket.

Kapcsolódó
Ez a robbantás tette teljes vereséggé az afganisztáni háborút
Joe Biden korábban azt mondta, az afganisztáni háború célja nem az államépítés volt, hanem a terroristák legyőzése, hogy többé ne támadhassák meg az Egyesült Államokat. Ehhez képest még az utolsó napokban is tucatnyi amerikai katona halt meg egy terrortámadásban, amelyet egy terrorszervezet hajtott végre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik