Nagyvilág koronavírus

Izraelben erősödik a járvány, Írországban furcsa megugrást produkált

Abir Szultan / MTI / EPA
Abir Szultan / MTI / EPA

Ötezer fölé emelkedett Izraelben vasárnapra az egy nap alatti új, koronavírus-fertőzések száma – adta hírül az izraeli egészségügyi minisztérium. Huszonnégy óra alatt 5087 új esetet jegyeztek fel. Velük hamarosan elérheti az egymilliót a járvány összes fertőzöttjeinek száma.

Szombatról vasárnapra 55-en haltak meg a ragály miatt, a halálesetek száma eddig összesen 6830. A súlyos betegek száma 645-ről 669-re emelkedett.

A 9,3 millió lakosú Izraelben 5,44 millióan kaptak eddig két oltást, közülük 1,43 millióan pedig hármat koronavírus-fertőzés ellen.

Eközben Írországban

Március vége óta most szombatról vasárnapra kerültek a legtöbben kórházba egyetlen nap alatt koronavírus-fertőzés miatt Írországban, jóllehet a napi fertőzések száma egy ideje mérséklődik. Az ír egészségügyi minisztérium közlése szerint 314 beteget kellett 24 óra alatt kórházakba vinni, közülük 59-en intenzív ápolásra szorulnak.

A napi fertőzésszám 1688 volt szombatról vasárnapra, 20 százalékkal kevesebb, mint egy hete, amikor 2125 esetet jegyeztek fel.

Írországban a felnőtt lakosság 85 százaléka teljesen be van oltva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik