Nagyvilág koronavírus

Oltásszkeptikus, összeesküvéselmélet-hívő amerikai műsorvezető halt meg koronavírusban

Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Koronavírusos betegségben, 61 éves korában elhunyt Phil Valentine rádiós műsorvezető. A férfi 1995 óta vezette nashville-i székhelyű, de több amerikai városban is hallható műsorát. Magát konzervatívnak tartotta, évek óta beszélt és írt az Egyesült Államok szerinte legfontosabb problémáiról, amelyeket az egymást váltó kormányok és a fősodorbeli média „elhallgattak”.

2012-ben Következetlen igazság (An Inconsistent Truth) címmel készített „dokumentumfilmet” válaszul Al Gore Kellemetlen igazság című, környezetvédelmi témájú filmjére. Megszólalóként részt vett a Titokzatos kézfogás és a Félelemmátrix című, összeesküvés-elméleteket hirdető mozgóképekben is.

Valentine a koronavírus-járvány kitörése óta szkeptikusan viszonyult a betegséghez és az ellene kifejlesztett oltásokhoz is. Július 11-én Facebook-oldalán írt arról, hogy ő is koronavírusos lett, „a gyűlölködők sajnálhatják, de úgy néz ki, felépülök”, tette hozzá. Azt ígérte, másnap valószínűleg visszatér az éterbe, de nem tért.

Július 22-én a testvére, Mark Valentine azt írta a Facebookra, Phil „sosem volt kifejezetten oltásellenes, de nem volt eléggé egyértelműen oltáspárti. Amint folytatja a műsorát, ez változni fog. Reméljük, ez mihamarabb megtörténik”.

Szombat délután a Valentine műsorát is közlő rádióadó a Twitteren adta hírül, hogy a műsorvezető elhunyt – írja a Deadline.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik