Nagyvilág koronavírus

Japán meghosszabbítja és kiterjeszti a koronavírus miatti járványügyi szükségállapotot

MTI/AP/Szaszahara Kodzsi
MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

A japán kormány keddtől szeptember 12-ig meghosszabbítja a koronavírus miatt a fővárosban, Tokióban elrendelt járványügyi szükségállapotot, egyben a korlátozásokat több más prefektúrára is kiterjeszti.

Ezt Nisimura Jaszutosi a kormány járványügyi intézkedéseit irányító, a gazdaság újraindításáért felelős miniszter mondta kedden a járványügyi szakértői bizottság ülésén.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy ki kell terjeszteni a koronavírus elleni rendszert Tokióra és további öt prefektúrára. Úgy döntöttünk, hogy Ibaraki, Tocsigi, Gumma, Sidzuoka, Kioto, Hjógo és Fukuoka prefektúrákat is felvesszük a rendkívüli állapotba került prefektúrák listájára

– mondta. Hozzátette, hogy augusztus 20-tól hét prefektúrában lesz rendkívüli járványügyi állapot. A koronavírus terjedése elleni fokozott intézkedéseket további tíz prefektúrában vezetik be.

Ezért augusztus 20-tól 13 prefektúrában, köztük Tokióban rendkívüli járványügyi állapotot vezetnek be, 16 prefektúrában pedig fokozott intézkedéseket hajtanak végre.

Az elmúlt hetekben a koronavírus terjedésének helyzete Japánban folyamatosan romlott. A múlt héten a fertőzöttek száma meghaladta az egymilliót. Mostanra ez a szám közel 160 000-rel megemelkedett. Koronavírusban eddig 15 400-an haltak meg. Mintegy 960 000 fertőzött ember felgyógyult, míg több mint 1600 beteg állapota súlyos.

Koronavírus

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik