Nagyvilág

Ítéletidő Szlovákiában, meghalt egy 7 éves kisfiú

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Egy szlovákiai gyerektáborban történt a tragédia. Többen megsérültek.

Az első szlovák hírek szerint Turcek község gyerektáborában egy gyermek meghalt, hét pedig megsérült az éjjeli vihar miatt egy villámcsapásban. Később ezt úgy pontosították, hogy a hétéves kisfiút a széviharban ráomló sátor ölte meg – írta a Paraméter.

A mentőszolgálat szóvivője közölte: éjfél után riasztották a helyszínre egységeiket, mert a szélvihar miatt ledöntött sátrakban több gyermek megsérült.

Sajnos egy gyermeken már nem tudtak segíteni a mentők, a másik hét sérültet ellátták a helyszínen, majd kórházba szállították

– tette hozzá. A tomboló szélviharban megsérült gyerekek állapota stabil, egyikük sincs  életveszélyben. Az elhunyt kisfiú családjának őszinte részvétét nyilvánította közösségi oldalán Branislav Gröhling oktatási miniszter és Eduard Heger kormányfő.

Szlovákiában egyébként komoly károkat, áramkimaradásokat is  okozott az ország jelentős részén végigvonuló vihar – írta az MTI a szlovák közszolgálati hírügynökség alapján. Az erős esőzésekkel és helyenként jégesővel kísért szél sok helyütt fákat döntött ki, villany- és vasúti vezetékeket rongált meg, tönkretette a háztetőket, a lezúduló esővíz pedig számos családi ház pincéjét öntötte el.

A vihar miatt ideiglenesen több tízezer háztartás maradt áram nélkül, buszok pótolták a vonatjáratokat. A legnagyobb károkat az ország középső részén lévő besztercebányai megyéből jelentették. Besztercebánya önkormányzata rendkívüli helyzetet hirdetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik