Nagyvilág

Az iskola első napján kórházba juttatott egy szülő egy kaliforniai tanárt a maszk miatt

AFP illusztráció
AFP illusztráció

Kórházba került egy általános iskolai tanár Észak -Kaliforniában, miután egy szülő bántalmazta őt egy maszkviselés miatt kitört vita végén – írja a CNN.

A Sutter Creek Általános Iskola első tanítása napján történt, szerdán. Az apa a tanítási idő után érkezett az iskolába a hatodikos lányáért, aki az egyik irodában tartózkodott az igazgatóval. Az egész Egyesült Államokra kiterjedő egészségügyi rendeletnek megfeleően mindketten maszkot viseltek, az apa azonban  észrevette, hogy több tanár maszk nélkül beszélget a társalgóban, ami feldühítette. A kaliforniai irányelv szerint a már beoltott tanárok egymás társaságában levehetik a maszkot, ez azonban nem nyugtatta a szülőt, aki kérdőre vonta az igazgatót, összeesküvést emlegetett, és azt mondta, hogy úgy bánnak a gyerekekkel, mint az állatokkal.

Ezután a lányával elhagyta az intézményt, később azonban visszament és folytatta a vitát az igazgatóval. A konfliktus annyira kiéleződött, hogy ponton egy férfi tanár is bekapcsolódott, megpróbálva lenyugtatni az apát, ehelyett azonban összeverekedtek, minek eredményeként a tanár arcát kórházban kellett összevarrni.

Az esetről beszámoló Torie Gibson, a megyei iskolák főfelügyelője elmondta, bármennyire szomorúnak tartja is a történteket, megdöbbenni már nem tud miattuk, úgy látja, az emberek már belefáradtak, hogy rendelkezésekbe, és hogy megmondják nekik, mit kell tenniük. Az erőszakot ezzel együtt megengedhetetlennek tartja, és bár az apát a helyszínen nem tartóztatták le, a rendőrség nyomozást indított, a kérvényezett eltiltási parancs értelmében pedig a jövőben nem léphet az iskola területére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik