Nagyvilág koronavírus

Ausztriában még mindig magas az új fertőzöttek száma

Továbbra is magas az új fertőzöttek száma Ausztriában. Szombati hivatalos közlés szerint az elmúlt 24 órában mintegy ezren betegedtek meg, valamivel többen, mint a megelőző 24 órában – jelentette a helyi sajtó szombaton.

Mindez jelentősen felülmúlja a korábbi egyheti átlagot. Eszerint a szóban forgó időszakban a százezer lakosra jutó megbetegedések aránya 38,9 százalékos volt, mostanra ez az arány 59,5 százalékra emelkedett. Az adatok szerint a járvány terjedése elsősorban Salzburgot, Tirolt és Bécset sújtja.

Az aktív fertőzöttek száma Ausztriában szombatra 404-gyel 8121-re emelkedett, és növekedett a halottak száma is. A járvány ausztriai kitörése óta az országban 10 754-en hunytak el a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben.

A legfrissebb adatok szerint lanyhult az oltási hajlandóság is Ausztriában. Pénteken 24 343 személyt oltottak be, pontosan egy héttel korábban ez a szám még 41 674 volt.

Ugyancsak hivatalos közlés szerint a lakosság 60,3 százaléka kapta meg legalább az első oltást, míg 55,7 százaléka két oltással immár teljesen immunizálttá vált.

Az oltási hajlandóság – 67.5 százalékkal továbbra is Burgenland tartományban a legmagasabb.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik