Nagyvilág

Felrobbant egy tűzijáték-raktár Romániában

NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP
NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP

Egy ember meghalt, ketten füstmérgezést kaptak Romániában egy tűzijáték-raktárnál szerda este történt robbanásban – számolt be a Brassó megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője. Az Agerpres állami hírügynökség a szóvivőre hivatkozva azt írta, a tűzoltók hamar kiértek a helyszínre, és sikerült lokalizálniuk a robbanás nyomán keletkezett tüzet.

A robbanás halálos áldozata egy 29 éves fiatalember, aki az iparterületet működő vállalat alkalmazottja volt – közölte még szerda este a román gazdasági minisztérium.

A raktárépület a Brassótól nem messze fekvő zernyesti Tohan üzem területén található, de egy másik céghez tartozik. A robbanás szerdán esete kilenc óra körül következett be. A helyiségben három személy tartózkodott, akik pirotechnikai eszközöket készítettek elő egy tűzijáték megszervezéséhez.

A román munkaügyi felügyelet csütörtökön közölte, bizottság alakult a munkabaleset kivizsgálására. Az intézmény felügyelőinek egy csoportja közvetlenül a robbanás után a helyszínen tájékozódott, és megállapították, hogy a raktárt üzemeltető társaságnak nem volt engedélye az épület tűzijátékraktárként való használatára. A munkavédelmi és -egészségügyi előírások súlyos megszegése miatt bevonták a cég robbanóanyagokkal kapcsolatos tevékenységekre vonatkozó engedélyét. A felügyelet közölte azt is, hogy a robbanásban érintett három személy közül kettőnek nem volt, a harmadiknak pedig fel van függesztve az egyéni munkaszerződése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik